31 mars 2009

Jobbe?

Vart en sväng på jobbet över lunch och hälsade på och bjöd på kladdkaka.
Tjejen som kommit in istället för mig verkar superbra och hon har styrt om lite. Känns skönt att veta att allt går bra efter allt tumult med massa vikarier. Slipper jag ha så dåligt samvete också... ;-P

Nu ska jag sticka iväg och hämta Micke, sen bär det iväg till Täby och bilkoll :-)

Bil på g?

Vi var ju och tittade på en Audi i helgen men den är inte intressant längre. Vart för mycket att åtgärda på den.
Dock har vi en ny på gång. Ska till Täby ikväll och titta/provköra den. En VW Passat denna gången, en f.d. leasingbil så den har gått en hel del men är å andra sidan fullservad genom åren.
Det är en -06:a så det är den nya Passatmodellen och inte den gamla. Den gamla är inte alls snygg men denna är helt ok :-)

28 mars 2009

Earth Hour

Min käre sambo har skrivit ett inlägg om kvällens begivenhet på vår husbyggarblogg.
Läs här och begrunda, jag håller med :-)

27 mars 2009

Tjoho!

Fått pengar idag från FK! Så skönt!

Fick dessutom svar från läkaren på Mama Mia och hon skulle ändra datumen. Bra bra :-D

26 mars 2009

Varför

är det alltid nåt som ska strula?
Fick papprerna om förlängda sjukskrivningen idag, väldigt snabbt iofs, ringde min bm igår och lämnade meddelande på hennes tfnsvarare. Bara det att det står fel datum. Min nuvarande går ut på lördag och nästa börjar inte gälla förrän på onsdag nästa vecka...
Hade ringt bm innan idag p.g.a. tryck på urinblåsan och att jag måste springa på toa hela tiden (kan vara antingen livmodern som trycker eller i värsta fall urinvägsinfektion). Pratade än en gång in ett meddelande och bad henne ringa upp så fort hon kan.
Måste komma ihåg att nämna sjukskrivningen då också!

Ska btw bli väldigt spännande och se om jag får några pengar från FK imorn... Inte fått någon specifikation än...

25 mars 2009

Babynest

Detta är också ett måste efter tips från en kompis. Jättebra och praktiskt! :-)Läs mer om Babynest här.

Vagn


Önskevagnen är en Emmaljunga City Cross i färgen Pro Lime.

Håller utkik varje dag på Blocket och än så länge är det ju ingen fara på taket. Har det dock börjat närma sig maj och jag fortf inte hittat nån så får det nog bli en ny.
Dom flesta som finns utlagda på Blocket är antingen tråk-beiga, helsvarta/gråa, ljusrosa eller ljusblåa. Vill inte ha!

Med sittdel


Med citykorg (för 0-6 månader)

24 mars 2009

Sparkar

Ikväll har Liten verkligen vart igång! Fick t.o.m. känna en liten fot sparka när vi kände på magen båda två. Så häftig känsla! Men lite alienvarning är det också ;-)
Så här står det på Babycenter om veckan jag är i:

"Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.


fetal development at 23 weeksMånga studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt. "

Åh, vad jag skulle vilja titta in därinne och se hur den har det! :-)

Lampa

Denna ska förhoppningsvis sitta på väggen nere vid soffan. Kommer bli en riktigt mysig läshörna där :-)


Vägglampa modell Brighton


(bild från markslojd.se)

Liten

Lägger upp bilderna på Liten här också.
7 maj ska vi göra 3D/4D-UL, längtar så!!!

(läs här om 3D/4D-UL)
Vecka 13+4 (Nupp-ul)
Vecka 18+4 (Rul)
Är nästan helt övertygad om att det är en liten kille som ligger därinne :-)

Ny blogg


Så då har jag ny blogg. Tröttnade på blogg.se först och främst p.g.a. att den aldrig fick det utseende jag ville ha. Kanske jag som är inkompetent men skit samma :-)